פשוט וכפרי, טארטין זוקיני



ברוכים הבאים לסדרת מתכונים שתיקח אתכם למטבחים וחדרי האוכל של כמה מהטבחים הביתיים האהובים עלינו. בפרק זה, האדריכלית והסטייליסטית שלנו הילה רחימה, חובבת האוכל ומלכת הסטייל משתפת את המתכון הפשוט שלה לטארטין זוקיני.


כל מי שאנחנו מכירים מכין לחם מחמצת עכשיו. הנה דרך נהדרת להשתמש בלחם טעים וטרי, ולנצל את הירקות היפים שנמצאים עכשיו בשוק.


מצרכים:

- פרוסה עבה של לחם מחמצת איכותי

- 1/2 זוקיני פרוס דק במנדולינה/קולפן

- 1 כף לבנה

- 1/4 פלפל צ'ילי אדום חריף

- 1 כף שמן זית איכותי ועוד לזילוף

- 1/2 לימון

- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי

- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס


הוראות הכנה:

צולים את פרוסת הלחם על מחבת פסים עם מעט שמן זית עד שמשחים משני הצדדים.

בעזרת מדולינה או קולפן פורסים את הזוקיני לאורכו לפרוסות דקות.

חותכים לפרוסות דקות את הצ'ילי האדום.

בקערה בינונית מערבבים את שמן הזית והלימון, מכניסים את פרוסות הזוקיני ומשרים 10 דקות.

כשפרוסת הלחם מתקררת, מורחים שכבה נדיבה של לבנה ומסדרים מעל את פרוסות הקישואים. מפזרים מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מניחים את פרוסות הצ'ילי האדום ומזלפים מעל הכל שמן זית איכותי.


*לאופציה חמה - ניתן לטגן את הקישואים עם מעט שמן זית עד שמזהיבים


קנו את המראה של הילה עם מפת דמוי פשתן אבן שלנו, מגבת מטבח פיקה לבנה וסכו"ם טוריני בצבע שמפיין מט.